3,9 Milyarlık TL’lik Karar. İşte En Çok Şikayet Edilen Ürün!

Ticaret Bakanlığı’nın duyurusuna göre, 1995’ten beri faaliyet gösteren tüketici hakem heyetleri, satıcı veya sağlayıcılarla tüketiciler arasındaki uyuşmazlıkları adil, hızlı ve düşük maliyetle çözmek amacıyla kuruldu. Bu süreçte, 17 milyon uyuşmazlık, mahkemeye başvurmadan çözüldü ve yargı sisteminin iş yükünü azalttı.

2023’te tüketici hakem heyetlerine toplam 727,630 başvuru yapıldı, bunlardan 707,814’üne karar verildi. Başvuruların yüzde 66’sı, yani 477,327 başvuru, e-Devlet üzerinden yapıldı, elektronik başvuruların tercih edilme oranı arttı. Geçen yıl karara bağlanan başvuruların toplam değeri yaklaşık 3,9 milyar lira oldu.

Geçen yılın başvurularında ürün ve hizmet bazında dağılıma bakıldığında, ayakkabıya yönelik şikayetler yüzde 12.5 ile en fazla oranda görüldü. Cep telefonları, kredi kartı üyelik ücretleri gibi konularda da başvurular dikkat çekti.

Diğer şikayet konuları arasında kıyafet, internet abonelikleri, mobilya ve GSM aboneliği yer aldı. Sektörel bazda en çok başvuru perakende ticaret sektörüne yapıldı, onu abonelik hizmetleri ve finansal hizmetler sektörleri takip etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir