Bahçeli grup toplantısında ateş püskürdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bütçe görüşmelerinin ardından yeniden başayan grup toplantılarında gündemi değerledirdi.

Şeyh Sait tartışmaları ve 22 ve 23 Aralık saldırılarında 12 Mehmetçiğin şehit olmasına değinen MHP lideri oldukça sert bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Anayasa Mahkemesi ve DEM PArti’tiyi hedef alan Bahçeli adeta ateş püskürdü…

“ÜÇ KURUŞLUK AKLIYLA GİTTİĞİ YOL YOL DEĞİLDİR”

TBMM’de imzalana ortak bilidriye imza atmayan CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik de sert ifadeler kullanan MHP lideri Bahçeli “Üç kuruşluk aklıyla gittiği yol yol değildir. CHP’yi hızara verdiği aşikardır” ifadelerini kullandı.

Manisa’da şehit cenazesinde yaşananları da hatırlatan Bahçeli “Özgür Özel aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecektir” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başkları:

Ne zaman Türkiye ayağa kalka adından bahsedilse çok geçmeden yumuşak karnımızdan darbe alıyoruz. Karanlık operasyonlarla durdurulmak istiyoruz. Türkiye’nin hızını yavaşlatmak için operasyon devrededir. Her yerden üzerimize geliyorlar. Dişimizi sıkıyor ve sabır diliyoruz.

MHP’nin açık çağrısı şudur: Teröristlere hangi milletvekili hoşgörü ve muhabbetle yaklaşıyorsa suçludur ve tarih önünde hesap verecektir. Biz TBMM’de hain istemiyoruz, düşman istemiyoruz, katil istemiyoruz. TBMM teröristlerin barınma yeri değildir. Canilerin sırtının sıvazlayan hainleri hiç istemiyoruz.

İlk önerim 57 DEM milletvekilinin maaşının ve hazine yardımının derhal kesilmesidir. Bu paralar şehit ailelerine aktarılmalıdır. Hazine yardımı almaları rezalettir. İkinci önerim teröre yardım ve yataklık yapan sözde milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının hemen karara bağlanmasıdır.

Üçüncü önerim AYM ya yeniden yapılandırılmalı ya da kapatılmalıdır. AYM’nin statüsü ve üye yapısı radikal şekilde ele alınmalıdır. Bir diğer önerim kürsü dokunulmazlığının yeniden düzenlenmesidir. TBMM bölücülerin meydan okuma yeri değildir.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir