Boğaz Turunda Turist Tarifesi! Eminönü’nde 150, Sultanahmet’te 3500 TL

İstanbul’da boğaz turları, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Turların fiyatı ise bölgeye ve içeriğe göre değişiyor.

Eminönü’nden kalkan turlar 150-200 liradan başlarken, Sultanahmet’te bu fiyat 700 liradan başlayıp 3 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Sultanahmet’teki turizm acenteleri, otelden alıp otele bırakma hizmeti ve tarihi mekan gezileri gibi ek hizmetler de sunuyor.

TAKSİ ÜCRETİ DAHİL

Sultanahmet’te turizm acentesi işleten Yunus Emre Delikkaya, “Bizim 3 çeşit boğaz turumuz var. Sabah, öğlen bir de sunset dediğimiz akşama doğru turlarımız var. Bütün turlarda otelden alıp otele geri bırakıyoruz. Sabahkinde kahvaltı turumuz var. Kahvaltı ile birlikte yapıyoruz, öğlen yemekli turumuz var. 3 saat sürüyor, 2 saat teknedeyiz. Sabah 875 TL öğlen 35 Avro bin 225 TL akşam ise 700 TL fiyatlarımız var” dedi.

Delikkaya, ayrıca bu fiyatlara taksi ücretinin de yansıdığını ifade etti. Delikkaya, ‘’Yerli turistler direk Eminönü’nden kendileri giderlerse orada 150 TL’ye zaten direk boğaz turları yapıyorlar. Biz turistlere yönelik yaptığımız için bizim İstanbul’un hemen hemen her yerine pikap servislerimiz var. Yani otelden alıp otele bırakma servisimiz olduğu için taksi ücreti de yazmış oluyoruz” şeklinde konuştu.”

EN PAHALI TUR 99 AVRO

Delikkaya, tarihi mekan gezileri ve yemeğin dahil olduğu turlarda fiyatların en üst noktaya ulaştığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“İlk önce Çamlıca Camisi’ne gidiyoruz, Beylerbeyi Sarayı’nın içine giriyoruz. Boğaz Köprüsü’nden hızlı bir şekilde geçiş yapıp Eyüp tarafına gidiyoruz. Eyüp Camisi’ni gezdiriyoruz. Pierre Loti’ye çıkıyoruz. Pierre Loti’den teleferikte aşağı indiriyoruz. Ondan sonra Balat’ı gezdiriyoruz. Balat’tan sonra tur bitiminde Eminönü’ne götürüp gün batımı boğaz turu yaptırıp tekrardan otellerine geri bırakıyoruz. Bu turumuzun fiyatı da 99 Euro (3 bin 465 TL)”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir