Bolu’nun Son Durumu, Yola Çıkacakların Dikkatine!

Bolu’da Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafik yoğunluğu bekleniyor. Bu nedenle trafik ekipleri denetimlerini artırdı. Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Ali Yılmaz, il genelinde 92 ekip ve 192 personelin görev aldığını açıkladı. Bölge trafik ekipleri ise 34 ekip ve 93 personelle görev yapacak.

Ankara ile İstanbul arasındaki en önemli geçiş güzergahı olan Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde, bayram tatili nedeniyle araç yoğunluğu yaşanacak. Ankara ve Karadeniz yönüne gidecek tatilciler yoğun bir trafik oluşturacak. Bu nedenle Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolu geçişinde 126 ekip ve 285 personel görev yapacak.

24 SAAT KAMERA DENETİMİ

Bolu Dağı Tüneli geçişinde, Abant ile Kaynaşlı gişeleri arasındaki yol güzergahı kameralarla 24 saat izlenecek. Olası aksaklıklara anında müdahale edilecek. Başkomiser Ali Yılmaz, sürücülerden mola vererek dinlenmelerini ve araç bakımlarını yaptırmalarını rica etti.

‘DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Başkomiser Yılmaz, “Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğun trafik bekliyoruz. 92 ekip ve 192 personelle gerekli tedbirleri aldık. Mobil radarlar, drone ile havadan denetim, EDS ve plaka tanıma sistemi ile denetimlerimiz devam edecek” dedi.

‘EMNİYET ŞERİDİ’ UYARISI

Başkomiser Yılmaz, sürücüleri emniyet şeridini ihlal etmemeleri konusunda uyardı. “Yoğun trafikte rahatsızlanan vatandaşlar ve kazalar oluyor. Görevlilerin bu olaylara müdahale edebilmesi için emniyet şeridinin açık tutulması gerekiyor. Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere mobil araçlarla ve havadan denetimler devam edecek. Can ve mal güvenliği için emniyet şeridine araç park edilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir