İslam Memiş borsa yatırımcısına seslendi: Borsa İstanbul o tarihte 15 bin puanı geçecek… En çok bu hisseler yükselecek!

Türkiye’de uzun yıllar boyunca ilgi alanı ekonomi olan vatandaşlara yönelik bir platform olarak varlığını sürdüren Borsa İstanbul, son günlerde peş peşe yaşanan halka arzlar ve BIST100 endeksindeki rekor yükselişlerle birlikte her kesimden vatandaşa hitap etmeye başladı.

Borsanın bireysel yatırımcılara açılmasıyla birlikte toplam aktif işlem yapanların sayısı 8 milyonu aşarken, özellikle 28 Mayıs seçimlerinin ardından borsa üst üste yaşadığı yükseliş serileri ile 8 bin 442 puana kadar ulaştı ve tarihi zirvesini yeniledi.

BORSADAKİ DÜŞÜŞ NE KADAR SÜRECEK?

Borsadaki getiriyi gören milyonlarca acemi yatırımcı, altın ya da döviz gibi yatırımlarını borsa alanına yönlendirirken, bölgede jeopolitik risk faktörünü yukarı çıkaran gelişmelerin yaşanması şirket hisselerinin dip yapmasına neden oldu.

Son haftaları yatay hareketlerle kapatan BIST100 endeksi hakkında yatırımcılar hangi yönde adım atmaları gerektiğini araştırırken, merak edilen sorulara Kapalıçarşı’nın nabzını tutan finans piyasalarının uzman ismi İslam Memiş yanıt verdi.

BIST100 KASIM AYI BİTMEDEN 7 BİN PUANA DÜŞECEK

Memiş, borsa tarafındaki düşüşlerin kısa süreli olarak devam edeceğini belirtirken, Borsa İstanbul’da 7 bin puanın altının test edileceğini ve buralardan alım yapanların 2024 yılında birikimlerini ikiye katlayacağını belirtti.

Kasım ayında mevcut piyasa şartlarında kazanmanın çok zor olduğunu aktaran uzman isim, yatırımcılara 7 bin puan seviyelerinden alım yapmalarını ve en az 6 ay beklemelerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda finansal piyasalarda çok büyük bir sis bulutu var ve manipüle edilmeye açık bir ortam. Elbette burada tuzağa düşenler acemi yatırımcılar olacaktır çünkü bizler, tabiri caizse her tuzum var diyene elinde hıyarla koşmayacağız.

BORSA İSTANBUL O TARİHTE 15 BİN PUANI GEÇECEK

Bekleyeceğiz, nelerin olduğunu iyice anlayıp öyle yatırım yapacağız. Daha önce borsa rekor seviyelere geldiğinde 7 bin 500 puanın altına düşecek demiştim. Rabbim beni yanıltmadı ve söylediklerim oldu. Şimdi de BIST100 endeksinin 7 bin puanın altına düşeceğini söylüyorum.

Göreceksiniz, çok yakında bu da yaşanacaktır ve buralardan alım yapmak son yılların en karlı işi olacak çünkü 2024 yılında borsa önlenemez şekilde yükselecek.

Özellikle 31 Mart seçimlerinin sonrasında yaşanacak ataklarla birlikte bir yandan kur artarken, bir yandan da borsa yükselecek. Benim yılın ikinci yarısına yönelik beklentim 15 bin puan ve bu yukarı yönlü güncellenebilir.

O yüzden borsa tarafında çok büyük bir fırsat penceresinin olduğunu söyleyebiliriz ancak hangi hisselerde bu fırsatlar olacak. En önemli konu bu.

BORSADA EN FAZLA KAZANDIRACAK 3 ŞİRKET HANGİSİ?

Yeni şirketlerden uzak durulması gerektiğini söylüyorum. Al-sat yapmayı unutun, sadece hissenizi alacak ve köşeye çekileceksiniz. En az 6 ay mümkünse 1 yıl bekleyip getiriyi cebimize koyacağız.

Alım yaparken dikkat etmemiz gerekenler her şeyden önce şirketin kurumsal ve bilançoları belli olan bir şirket olması. Ben 7 bin 500 puanda ilk alımları gerçekleştirmiştim ve 3 sektöre yöneldim.

Öyle düşünüyorum ki ilerleyen zamanlarda savunma sanayi, gıda ve teknoloji şirketleri en fazla yükselenler olacaktır. Ancak dediğim gibi sadece bu sektörlerde yer alması yetmez, firma diğer şartlarımızı da yerine getirmeli.

Eğer alacağınız hisse bunlara uyuyorsa, gönül rahatlığıyla alıp köşeye çekilin ve sürekli takip etmeyi unutun. Size yüzde yüz garanti veriyorum bu şartlarda bir hisseyi alıp 1 yıl bekleyenlerin zarar etme ihtimali olmayacak. Getiriniz mutlaka enflasyonun üzerinde olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir