O Afrika Ülkesinin Çöpünü Toplamak İçin Türkiye’den Sıra Sıra Yola Çıktılar

Yer: Kongo’nun başkenti Kinşasa

Teslim Edilen Araçlar: Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonları, damperli kamyonlar, yol süpürme araçları, yol kaldırma ekipmanları, ekskavatörler, buldozerler, paletli yükleyiciler, tankerler ve çeşitli boyutlarda 3.000 sokak çöp bidonu.

Toplam Araç Sayısı: İlk partide elliden fazla araç teslim edildi, ikinci partinin önümüzdeki hafta gönderilmesi bekleniyor.

Projenin Amacı ve Önemi

Yetkililerin Görüşleri

Ngobila, temizlik operasyonunun başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Operasyonel plan hazır ve il çevre bakanımız Laeticia Bena muazzam bir iş çıkardı” dedi. Şubat ayından bu yana Luanda’da bulunan Türk araçlarının teslim alınması, atık yönetimi konusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Gelecek Adımlar

Albayrak Grubu’nun, Kongo’daki atık toplama ve yönetim faaliyetlerine yönelik ikinci parti temizlik ekipmanlarının önümüzdeki hafta teslim edilmesi planlanıyor. Bu adım, Kinşasa’nın temizlik çalışmalarının sürdürülebilir bir şekilde devam etmesine katkı sağlayacak.

Bu iş birliği, Kongo ile Türkiye arasında atık yönetimi ve çevre temizliği konularında önemli bir ortaklık oluşturarak, şehirdeki yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir