PS5’te oynayabileceğiniz en iyi co-op oyunlar

Oyunlar her zaman başkalarıyla oynanmak üzere tasarlandı. Elbette, birçok harika tek kişilik oyun deneyimi var ve bu oyunlar arasında favorilerimiz de bulunuyor. Ancak bir oyunu gerçek insanlarla, yanınızda oturan ya da dünyanın diğer ucundan online olarak katılanlarla oynamak apayrı bir deneyim sunuyor. Çoğu zaman, oyunlar rekabete odaklanırken, birçoğumuz arkadaşlarımıza karşı mücadele etmek yerine onlarla takım olmayı tercih ediyor. Neyse ki, PlayStation 5‘te tam bir co-op (iş birliği) deneyimi sunan oyunlar her zamankinden daha iyi.

Konsolun piyasaya sürülmesiyle birlikte, PS5, oyun severler için arkadaşlarla, aileyle ve herkesle bir araya gelip oyunların keyfini çıkarma imkanı sunuyor. Neredeyse her türde muhteşem co-op deneyimleri bulunuyor, bu da kesinlikle zevkinize uygun en az bir oyun bulacağınız anlamına geliyor. Sizin ve partneriniz için en iyi co-op oyunları bulmanıza yardımcı olmak için PS5’te bulabildiğimiz en iyi oyunları listeledik.

Elden Ring

Elden Ring, en popüler oyunlardan biri ve co-op işlevselliği bağımlılık yaratıcı. Bu türün yaratıcıları tarafından geliştirilen en son Souls tarzı oyun, zaten hakkında çok şey söylenen, türünü tanımlayan ve endüstriyi sarsan bir oyun. Sekiro hariç, her ana Souls oyunu çeşitli yollarla çok oyunculu oyunları desteklemiş olsa da, co-op her zaman en eğlenceli olanıydı. Elden Ring’de bir arkadaşınızla herhangi bir zindan alanını birlikte geçebilir veya açık dünyayı keşfedebilirsiniz, ancak bazı sınırlamalarla. Co-op oynamanın en iyi yolu, bir zindanın başında buluşup birlikte keşfetmek, savaşmak ve fethetmektir. Oradan, patronu birlikte yenmeye devam edebilirsiniz, ancak her ölümünüzde, arkadaşınızı tekrar çağırmak için bir kaynak harcamanız gerekeceğini unutmayın. Dark Souls serisindeki İnsanlık gibi değil, bu yüzden çok da zor değil. İki kişiye karşı bir patronlar ve tüm bu çağırma Ruh Külü ile Elden Ring, co-op ile oynanmak üzere tasarlanmış gibi hissettiriyor.

Returnal

Başlangıçta herhangi bir co-op bileşeni olmadan piyasaya sürülen Returnal için yapılan büyük bir ücretsiz DLC paketi, yeni içeriklerin yanı sıra ana oyunun tamamen co-op oynanmasına olanak tanıdı. Birçok kişi için bu ekleme, zorlu bu rogue-like oyunun tadını çıkarmaları için ihtiyaç duydukları itici güç oldu. Oyun döngüsü (kelimenin tam anlamıyla), Seline’nin hayal edebileceğiniz en agresif ve ölümcül canavarlarla dolu bir uzay dünyasını keşfetmesine odaklanıyor. Bir üçüncü şahıs nişancı oyunu olmasına rağmen, Returnal açıkça geliştiricilerin bu oyundan önce bilindikleri bullet hell tarzı oyunların bir evrimi. Saldırılar, yeterli beceriye sahipseniz arasından sıyrılabilirsiniz, büyük ve renkli mermiler olarak size gelir. Karakteriniz hızlı ama kırılgandır ve her koşu sırasında rastgele avantajlarla yeni silahlar, eşyalar ve çeşitli şekillerde artı ve eksi etkiler veren parazitler toplarsınız. Düşerseniz sizi canlandırabilecek ve üzerinizdeki baskıyı azaltabilecek bir takım arkadaşına sahip olmak, rastgele oluşturulan bir başlıkta karşılaşabileceğiniz zorluk artışlarını aşmak için harika. İki yetenekli oyuncunuz varsa, patronları temizlemek tamamen farklı bir tatmin türüdür.

It Takes Two

Dying Light 2: Stay Human

Sackboy: A Big Adventure

No Man’s Sky

Destiny 2

Diablo IV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir