Serdar Ortaç’tan Ahmet Kaya açıklaması: Kendimi kesmek istiyorum o yıla döndüğüm zaman!

12 Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin gecesinde sahneye çıkarak ödül alan Ahmet Kaya, Kürtçe şarkı söyleyeceğini açıklayınca aralarında Serdar Ortaç’ın da bulunduğu bir grup tarafından protesto edilmişti.

Kaya’ya tepkiler artmış, üzerine çatal bıçak fırlatarak şarkıcıya saldıranlar olmuştu. O gece sahneye çıkıp 10. Yıl Marşı’nı söylediği görüntülerle hatırlanan Ortaç, yıllar sonra Kaya’dan özür dilemişti.

“ÖLDÜKTEN SONRA DEĞİL, ŞİMDİ ANLAŞILMAK İSTİYORUM”

Yaşanan olaydan yıllar sonra Ahmet Kaya, “Bir gün birileri nasılsa Kürt asıllı olduğu için Kürtçe bir tek şarkı söylemek isteyen bir adamın hiç bir ülkeyi bölmediğinin öyküsünü yazacak ve bu öyküyü okuyanlar şarkı söyleyen insanlardan ve şarkılardan korkulmaması gerektiğini anlayacaklardır. Ben klasik bir kadere teslim olmak istemiyor ve öldükten sonra değil şimdi anlaşılmak istiyorum. Beni doğru anlama yolundaki en küçük bir çabayı, bir sağduyu ve bir hoşgörüyü çok özlediğimi ve bunu içinde taşıyan herkesi içtenlikle selamladığımı söylemek istiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Serdar Ortaç ise 2020’de bir açıklamada; “O sahnede olmaktan pişmanım. O grubun içinde o anı yaşamaktan pişmanım. Allah benim belamı versin o gün orada olduğum için… Herkes diyor ki, ‘çatal attın’. Hiçbir şey atmadım. Orada marş oku dediler. Binlerce kez özür diliyorum bütün Ahmet Kaya hayranlarından. En büyük pişmanlıklarımdan biridir rahmetlinin bu yaşadıklarına alet olmak. Allah benim belamı versin…”

“1970’TE KÜRTÇE SELAM VEREMEZDİK”

Ünlü isim, geçtiğimiz günlerde sosyal medya fenomeni Reşit Bozdağ ile yaptığı yayında konuyla ilgili pişmanlığını bir kez daha dile getirdi.

Annesinin Urfalı ve Kürt olduğunu da söyleyen Ortaç, “1970’te biz Kürtçe selam veremezdik, annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık” dedi.

“NE CESARETMİŞ YA?”

Sözlerine; “Allah benim bin belamı versin” diyerek devam eden şarkıcı, şu ifadeleri kullandı:

Kendimi kesmek istiyorum o yıla döndüğüm zaman. Yalnız rahmetliye bakar mısın, o yıl herif çıktı sahneye ve bunu yaptı. Herkese rağmen yaptı. Tutuklanacağını biliyordu. Yaptı bunu. Ne cesaretmiş ya? Çünkü müziği çok güzeldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir